Bliv klogere på vores UC21

Tagdug

UC21 tagdug

UC21 er en tagdug, der er velegnet til større tagflader. Tagdug anvendes indenfor bygninger til landbrug, lager, sport, padeltennis og overdækninger af multi- og padelbaner. Det er en solid og langvarig tagløsning, der skaber et imponerende visuelt udtryk.

Tagdugens lange baner i tagkonstruktion giver taget et imponerende arkitektonisk udtryk. Tagdugen giver varig beskyttelse og kvalitet hvor der ønskes en ensartet naturlig flade.

Ideel løsning

Tagdugen er ideel til nybyg og udskiftning af tagløsningen. Tagdugen er særligt populær løsning til staldbygninger, padelhal, sportshal og overdækning af multi- og padelbaner. Tagkonstruktioner med tagdug er en langvarig løsning, der beskytter mod al slags vejr. Tagdugen er særlig modstandsdygtig over for UV-stråling og utilregnelige vejrforhold.

En tagdug er mere klimavenlig

Faktisk er en tagdug bedre for klimaet. Tagdugen er god til at køle bygningen, den reflektere mere sollys væk fra bygningen, hvilket hjælper med at reducere mængden af varme, der absorberes af taget. Resultatet er et lavere energiforbrug til ventilationen og mere komfortabel temperatur i bygningen.

Tekniske data:

Materiale:

PVC

Overflade:

Coated på begge sider

Farve:

Hvid

Brandklasse:

EN 13501-1 B-s2,d0

Vægt:

650 g / m2

Levetid:

> 30 år

Godt at vide

Naturligt dagslys

Tagdugen giver masser af naturligt dagslys i bygningen. Den er designet til at følge døgnets rytme, det er med til at skabe et bedre miljø i bygningen. Tagdugen skaber mere lys og åben atmosfære og reducere behovet for kunstigt lys.

Tagdugen er designet til at have lysgennemgang op til 80% og uden skadelig UV-stråler. Det er vigtig at bemærke at den lader naturligt dagslys trænge ind, at den reflektere sollys og reducere mængden af varme.

Temperatur

Tagdug er fortræffelig modstandsdygtig overfor UV-stråling. Tagdugens lyse farve gør at den reflekter sollys og det påvirker temperaturen der absorberes af taget. Dette kan give op til 10 grader køligere eller varmere end udetemperaturen, afhængig af årstiden. Høje temperaturer kan føre til varmestress hos kvæg, hvilket kan påvirke deres trivsel og sundhed.

Holdbarhed

Tagdugen er lavet af et holdbart materiale, der er med til at give bygningen en lang levetid. Den har en forventet levetid på mere end 30 år. Tagdugen er kendt for dens styrke og modstandsdygtighed overfor sollys og temperatur. Ydermere kan den modstå sne, da sneen ganske enkelt rutsjer ned af taget. Det kræver minimal vedligeholdelse, hvilket sparer tid og penge på lang sigt.

UV – stråling

Materialet i tagdugen er designet i lyse farver. Hvide tage reflektere omkring tre gange mere sollys tilbage i atmosfæren og absorbere derfor mindre sollys på jordens overflade. Hvide tage er tre gange mere effektive til at modvirke klimaændringer.

Co2 udledning

Hele byggeriet medfører en reduktion af CO2-udledningen. Staldbygninger er bygget med en naturlig ventilation i kippen, så der er ingen mekanisk ventilation. Med 80% lysgennemgang i taget, er behovet for kunstig lys reduceret . Det giver en væsentlig reduktion af energiforbruget og dermed totalt til dokumenterede klima regnskab.

Brandsikkerhed

Tagdugen er kendt for at være brandsikker, den er lavet af materiale der ikke brænder. Det er særligt vigtigt på steder med høj brandrisiko eller hvor sikkerhed er afgørende.

Miljøvenlig

Tagdugen er mere miljøvenlig end andre typer tagmaterialer. Tagdugen er genanvendelig og kan genanvendes efter brug.

Hvor meget koster tagdug?

En kvadratmeterpris på tagdug vil generelt ligge på samme niveau som traditionelt tag. Men hvis du kigger på de totale byggeomkostninger er montage tiden langt hurtigere. Der er  besparelser på driftsomkostninger, behovet for kunstigt lys og mekanisk ventilation er reduceret og dermed besparelse på energiforbruget.

Går du med bygge tanker?

Udfyld kontaktformularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst muligt.